Breaking News

Recent Posts

Labels

Ads Top

Tags

Random Posts

Popular Posts

Zdrava prehrana je zdravo lice ..

Wednesday, December 5, 2012









Želimo da imamo zdravo lice ? Kako Američki dermatolozi kažu samo zdrava ishrana. 


Oni su utvrdili da uz trodnevan način ishrane možete postići čuda sa svojim licem tako što će te u svoj trodnevni način ishrane potpuno da izmjenite ili pridodaet svojoj ishrani. A u to spada konzumiranje povrća, bobičastog voća te orašastih plodova. Kako su utvrdili sa ovim postupkom ste mlađi 10 godina i imaati čete sjajno dječije lice.

Ova ishrana počinje da djeluje već nakon 3 dana! Ujverite se sami...
Američki dermatolog dr. Nicholas Perricone vjeruje šećer, sol, alkohol i kafa uzrokuju upalne procese na koži, što potiče starenje. 
Za vas smo pripremili trodnevni plan ishrane pa probajte dali djeluje ...
To su tri dana u kojima ćete jesti uglavnom povrće, bobičasto voće i orašaste plodove koji će da vam pruže pregršt antioksidansa i omega-3 masnih kiselina, kojeće zaštititi membranu oko ćelija kože i pomoći u zadržavanju vode. 
U ovu ishranu se može uključiti i obilno pijenje vode jer je poznato da voda ojačava naš organiza i da je glavni faktor našega opstanka.
Trodnevni plan ishrane sastoji se prije svega od lososa, zelenog povrća, bobica i orašastih plodova, koji su puni antioksidansa i hranjivih masnih kiselina. U istom razdoblju se treba odreći šećera, soli, kafe, pšenice i vina. 
Prvi dan
Prvi dan započinje omletom od tri jajeta. Za ručak pojedite file lososa i šaku bobičastog voća, a za večeru malu zdjelu kuhane zobene kaše. U međuobrocima možete jesti orašaste plodove. 
Drugi dan
Nije posebno drugačiji od prvog. Ako ste ovisni o kafi i šećeru, mogli biste biti pomalo nervozni. 
Treći dan
I treći dan jedete slično. Na kraju dana mogli biste biti lakši za neka četiri kilograma, a ten bi vam trebao biti čišći. Zbog izbacivanja kofeina nećete imati tako natečeno lice. 
Ipak, drugi dermatolozi upozoravaju da za prave promjene na koži trebate da provodite zdraviju ishranu barem šest sedmica. Zbog manjka soli, nakupljanje vode može se naglo smanjiti, ali dugoročno, a tri dana neće napraviti dramatične promjene.

No comments:

Post a Comment