Breaking News

Recent Posts

Labels

Ads Top

Tags

Random Posts

Popular Posts

Hrana i Zdravlje : Bez navale mokraće živi se lakše

Wednesday, November 24, 2010
Brusnica (Cranberry) biljka je još početkom prošlog vijeka bila poznata kao sredstvo kojima se sprečavaju infekcije mokraćnih kanala i to mnogo prije otkrića antibiotika. Aktuelnim naučnim istraživanjima i studijama se potvrdilo njeno dejstvo. Sada su nam poznata i terapeutska dejstva sastojaka ove biljke.



Brusnica (vaccinium macrocarpon ) potiče iz Sjeverne Amerike. Biljka je u bliskom srodstvu sa brusnicom  ( vaccinium vitis-idaea linne ) i pripada familiji rastinja vrijesak kao i rodu borovnice.

Brusnica je lijep primjer kako se saznanja iz iskustva korisnika mogu potvrditi naučnim činjenicama. Možda Cranberry može u budućnosti dovesti do toga da pacijentima koji su pogođeni recidiviranom infekcijom mokraćnih kanala na jednostavan način, bez popratnih efekata pomogne.
Prof. James Roberts sa tulan Medical centra kaže :
Mnoge žene pate od infekcije mokraćnih kanala, sada je moguće da se preventivno djeluje na ove infekcije tak ošto će žene češće u svome jelovniku uzimati Cranberry

Hrana i Zdravlje , Korisni Savjeti i mnoštvo korisnih tema će te naći na našem blogu zato nas posjećujte redovno radi informisanja...

No comments:

Post a Comment