Breaking News

Recent Posts

Labels

Ads Top

Tags

Random Posts

Popular Posts

Šipak veoma ljekovito bilje...

Sunday, May 13, 2012
Studija koja su provedena na Kalifornijskom Sveučilištu u LA (Los Angeles) bude novu nadu u borbi protiv karcinoma dojke.
Najznačajnijima su se pok
azali rezultati kod Hormonski ovisnog karcinoma dojke, za to su zslužni elagična kiselina koja inhibira enzim aromatazu zasluženu za pretvaranje androgena u estrogen.Elagitanin se pretvara u elagičnu kiselinu koja se pomoću probavne mikroflore pretvara u urolitine. U ovoj studiji kao najsnažniji antikarcinogen se pokazao urolitin B koji je zaustavljao i usporavao rast tumorskih stanica već u manjim dozama od 2.34 - 4.7 µmol/L.
Naučnici tvrde kako konzumacijom šipkovog soka (čaja) može da osigura organizmu do  18 µmol/L cirkulirajućih urolitina što šipak pozicionira visoko na listu zdravlja. Ovime se primjena bioaktivnih šipkovih komponenata proširila s trenutnog kardiovaskularnog zdravlja, prevencije artritisa i oštećenja zglobne hrskavice i prevencije karcinoma prostate, te na prevenciju jednog od najčešćih karcinoma a to je karcinom dojke.


Izvor: Copyright (c) 2001 - 2004, Vitaminoteka d.o.o., sva prava pridržana, Pharmacological Research, Cancer Prevention Research, January 2010

Hrana i Zdravlje , Korisni Savjeti i mnoštvo korisnih tema će te naći na našem blogu zato nas posjećujte redovno radi informisanja...

No comments:

Post a Comment