Breaking News

Recent Posts

Labels

Ads Top

Tags

Random Posts

Popular Posts

Napici za hladne dane

Sunday, January 23, 2011
Kako saznajemo stručnjaci ne preporučuju da se konzumira puno kafe ili jakog crnog čaja jer se smatra da ti napitci odvode tekućinu iz našeg organizma.

Zimi u našim domovima radi centralno grijanje što može da dovede do dehidracije i važno je znati par osnovnih koraka šta i kako piti.

Tokom hladnih dana dnevno naš organizam ima potrebu za dva litra tekućine minimalno s time da ćemo piti one toplije napitke jer će to da zgrije naš organizam od boravka na hladnom.

Preporučuju se čajevi kao što su kamilica, anis ili komorača, te sivi crni čaj posebno ako u njega nacijedite malo limuna a najzdraviji je zeleni čaj.

Ako konzumirate alkoholna pića tokom zime morate obratiti pažnju na ona koja će vas ugrijati - kuhano vino, punč ili grog. U početku će te da osjećate toplinu od kuhanog vina ali nakon toga će se krvne žile raširiti i početi će te da gubite toplinu , zbog čega će vam nakon izvjesnog vremena postati veoma hlano pa se savjetuje izbjegavanje tih pića ili konzumiranje u što manjim količinama.

No comments:

Post a Comment